VWForum.nl

The #1 Online Volkswagen Community

Algemene topics over Volkswagen problemen
  • Gebruikersavatar
door R0yk0
#2845889
Hallo allemaal,

Ik ben in het bezit van een volkswagen Golf GTE uit 2016.
Laatst kreeg ik de melding: storing hybride systeem, stop! Auto wilde niet meer starten en niet meer opladen. ANWB is gekomen en die heeft de 12v accu aan de lader gehangen en de storingscodes gewist. De auto deed het toen weer maar een week later was het weer raak. Opnieuw de ANWB langs geweest en die heeft hem weer aan de praat gekregen.

Ik las ergens dat het kan liggen aan de 12v accu. Bij mij is deze ongeveer 2 maanden geleden vernieuwd. Kan dit het probleem zijn?

Heeft iemand anders dit meegemaakt en opgelost?
Gebruikersavatar
door DrEd
#2845893
Deze komt bij mijn GTE ook wel eens voorbij. Voorwaarde: Buitentemp >28graden en een (zeer) hoge luchtvochtigheid. Die van mij blijft dan wel gewoon rijden. Als ik hem uitlees blijkt dat de fout in de gemeten weerstand van het accupakket zit. Als het wat koeler is, heb ik er verder geen problemen meer mee. Ik denk dat er in bovenstaande omstandigheden zich wat condens vormt in de HV accubak. Zoals ik begrepen heb zorgt de airco ook voor een stukje koeling van het accupakket, zorg dat die ook werkt. Ik denk zelf niet dat het iets met de 12 volt accu heeft te maken.
door Marogte
#2850098
Hi allemaal,

Ik ben in bezit van een Volkswagen Golf GTE 2015.

Afgelopen week ben ik tegen hetzelfde probleem aangelopen. Na het opladen van mijn auto, kreeg ik de melding storing hybride systeem, stop! De melding verdween weer vanzelf nadat ik mijn auto opstartte, en een paar honderd meter verderop kreeg ik de melding weer te zien. Ik had de auto even aan de kant gezet, om even te kijken wat er precies aan de hand is en probeerde hem weer opnieuw op te starten maar nu ging hij niet meer aan.

De wegenwacht kwam langs zij probeerde de 12V accu even te ontkoppelen en te resetten (dit was het enige waar zij bevoegd voor zijn) maar eindstand was dit niet de oplossing. De auto is eindstand naar mijn lokale garage gesleept, en daar hebben zij vernomen dat het niet aan de 12V accu ligt maar dat cel 6 in de hoge volt accu een probleem of storing heeft.

Momenteel ben ik al een paar dagen op zoek naar een oplossing of een garage die dit voor mij kan fixen, maar dit blijkt moeilijker te zijn dan ik dacht. Ik wil mijn auto graag pas ergens heen brengen als ze zeker zijn van hun zaak aangezien ik de auto nog moet gaan slepen.

Ik ben benieuwd hoe jullie dit hebben opgelost, en of jullie eventueel een adres voor mij hebben die dit voor mij kan oplossen. Dank alvast 😁.
door pier87
#2850828
Afgelopen zomervakantie hadden wij hetzelfde probleem.

Het ging bij ons om een VW Passat GTE 2015. De auto gaf aan tijdens het inparkeren dat er een hybridestoring was, vervolgens ging de auto niet meer aan.

De volgende ochtend met goed vertrouwen de auto weer gestart en ja hoor, starten lopen. Maar na een kleine 15 km was het weer Storing Hybride systeem, STOP. De auto viel ook uit en nadat ik hem rustig uit heb laten rollen, in de berm de ANWB gebeld.

Losgekoppeld, van de accu etc maar helaas de ANWB kreeg de auto niet aan de praat.
Nadat de auto naar een VW Garage was gesleept, kwam er uit de computer dat het de Mechatronic of een lek in de versnellingsbak is.
En dan heb je als eigenaar van een hybride auto best wel een probleem. Want veel autogarages wilden/konden mij niet helpen ivm hoogvoltage accu etc. Na veel rondbellen en zoeken ben ik uiteindelijk geholpen door de Hybridespecialist in Emmen. Ze hebben de auto opnieuw uitgelezen en de Mechatronic vervangen. Al met al ben ik mn auto enkele weken kwijt geweest, maar hij rijdt weer!
Gebruikersavatar
door DrEd
#2850837
Hybridespecialist hoor ik ook goede verhalen over. Kunnen ook tegen redelijk tarief je auto ophalen. Mijn GTE komt ook regelmatig met de hybride storing melding, maar aangezien die wel blijft lopen laat ik het er vooralsnog maar even bij.
Interieur kap loshalen

Ja dat is een lastige. Vaak zit hij boven geklikt […]

Golf 6 1,4 tsi 158 pk met 115400 km

Volkswagen golf 1.4 TSI 158 PK Het betreft een v[…]

Ook ik krijg m.i. na de laatste software update de[…]

Passat b7 clima probleem

Goedendag, Ik heb een. Passat uit 2012 waarvan de[…]

vw golf 2013 1.4 tsi

Hallo allemaal, ik ben nieuw hier. ik ben ten ei[…]

Handleiding VW Tiguan

Niet leverbaar? dat lijkt me vreemd. Ik bestelde d[…]

Ik ben op zoek naar T20 schroeven voor het interie[…]

Het hangt voor een groot deel af van hoeveel % de […]