VWForum.nl

The #1 Online Volkswagen Community

Algemene topics over Volkswagen problemen
  • Gebruikersavatar
#2849864
Goedemorgen,

Gister verscheen ineens de melding dat de versnellingsbak in het noodprogramma ging. Op dat moment kon ik wel blijven rijden maar miste wel wat vermogen. Ik was al bijna op bestemming dus heb daar de auto geparkeerd en na een uur ben ik daar weer weggegaan. Bij het wegrijden was de melding alweer verdwenen en heb ik op een stuk snelweg gereden waarna ongeveer 15minuten de melding weer terug kwam waarbij ik al binnen de bebouwde kom reed. Na een aantal keer langs de kant gezet te hebben binnen te bebouwde kom en het contact aan en uit gezet te hebben kon ik verder maar uiteindelijk helaas alleen nog maar in zijn 2. Ik kon niet meer handmatige schakelen met de flippers. Weet ook niet zeker of ik hard genoeg heb gereden zodat de automaat wel over zou schakelen naar zijn 4.

Auto zou binnenkort weer zijn onderhoudbeurt krijgen weer ook de versnellingsbakolie vervangen zou worden.

Auto betreft een T-roc 4motion 2.0 190pk DSG
Bouwjaar 2018 met 60000km op de teller.
Ik begrijp dat het verschillende oorzaken kan hebben maar heeft iemand een idee?

Dank
#2849865
Uitlezen met VCDS, als er wat met de bak aan de hand is zullen er ongetwijfeld foutcodes zijn opgeslagen die vertellen wat wellicht het probleem is... Zonder uitlezen blijft het koffiedik kijken....
#2849868
Weet niet of mijn vorige bericht geplaatst is dus ik plaats het opnieuw.
Je hebt gelijk dat er eigenlijk niet veel zinnigs valt te vertellen. Ik heb gelezen op internet dat het iets simpels kan zien wat er dient te worden vervangen tot een hele DSG bak.
Ze konde mij bij Wittebrug nog niet echt iets vertellen, buiten dat ze de auto wel aan het uitlezen waren. Aankomende week gaan ze de diagnose stellen en afhankelijk van wat het is en de beschikbare onderdelen kunnen zij niet vertellen hoe lang het duurt. Aangezien ik afhankelijk ben van mijn auto is het überhaupt aan te raden indien er wat meer ingrijpende moet gebeuren dat zij het doen? Er zijn ook DSG specialisten die vaak kundiger en goedkoper en wellicht sneller zijn. Reden waarom die nu bij Wittebrug staat is omdat ik de auto ook bij een wittebrug dealer hebt gekocht. Lijkt me ook wel vrij snel dat er na 60.000km iets aan de DSG is , snap dat het kan maar lijkt niet normaal te zijn.
#2849871
Hoi Jos,

Zoiets heb ik al gelezen als mogelijk optie inderdaad. Mocht het zo zijn ga ik uiteraard het gesprek aan. Prive en bedrijfsmatig nemen we genoeg af bij ze en normaal altijd te vrede en geen problemen.
#2850950
Mag ik vragen wat uiteindelijk de conclusie/het probleem is geweest? Ik heb namelijk sinds 2 maanden hetzelfde ervaren: ineens de melding dat de versnellingsbak in noodprogramma staat. Auto uitgezet en weer aan en de melding was weg. Management lampje brandde wel, maar ook die verdween naarmate de tijd. Nu sinds vandaag weer ineens de storingsmelding gekregen, auto uit en aan gezet, maar helaas kwam de melding weer terug. Auto schakelde erg slecht ook tijdens de melding. Was dichtbij huis dus heb de auto laten staan. Nu weer aangezet en gestart: melding is weer weg, management lampje brandt wel. Ga morgen de auto proberen uit te laten lezen, was dus benieuwd naar jou uitkomst en waar ik me mogelijk op kan voorbereiden.
Ik heb een zelfde troc 2.0 190pk uit 2019 met 87k op de teller.
Dank alvast!
Interieur kap loshalen

Ja dat is een lastige. Vaak zit hij boven geklikt […]

Golf 6 1,4 tsi 158 pk met 115400 km

Volkswagen golf 1.4 TSI 158 PK Het betreft een v[…]

Ook ik krijg m.i. na de laatste software update de[…]

Passat b7 clima probleem

Goedendag, Ik heb een. Passat uit 2012 waarvan de[…]

vw golf 2013 1.4 tsi

Hallo allemaal, ik ben nieuw hier. ik ben ten ei[…]

Handleiding VW Tiguan

Niet leverbaar? dat lijkt me vreemd. Ik bestelde d[…]

Ik ben op zoek naar T20 schroeven voor het interie[…]

Het hangt voor een groot deel af van hoeveel % de […]