VWForum.nl

The #1 Online Volkswagen Community

Algemene topics over Volkswagen
#2848153
Beste,

Een tijdje geleden heb ik een Polo GTI uit 2015 gekocht. Wanneer ik een keer flink het gas indruk komt er een EPC lampje tevoorschijn. De auto heb ik uit laten lezen en nu zat er een storing bij de turbodruk. Iemand enig idee hoe ik dit kan repareren?

Alvast bedankt.
#2848154
... zonder te vertellen welke foutmelding je precies hebt aangetroffen verwacht je dat wij gaan gissen... turbodruk te hoog? turbodruk te laag? haal de turbodruk de gewenste waarde niet?

Met dit soort klachten is het altijd raadzaam de boel uit te lezen, liefst met VCDS omdat deze toch wel de meeste informatie geeft... post vervolgens ALLES wat aangetroffen is tijdens het uitlezen.

Weet je niet wat een foutcode inhoudt, dan ga je naar de website van Gerrit Speek en zoek je de foutcode daar op. Vaak staan er tips bij waar je naar moet kijken of wat mogelijkerwijs de oorzaak is... Zelf beetje huiswerk doen, wordt je niet dommer van.
#2849611
Hallo allen,

Ik ben Flup en volg al een tijdje het forum maar vind nu even het moment om eens te reageren.

Heb in het verleden dit ook gehad waarbij men mij in de onnodige kosten heeft gejaagd. Sensoren werden vervangen en een reset. Bij de eerst volgende gevraagde inspanning van de wagen alweer dezelfde fout. Dan toch maar zelf eens beginnen nadenken en op het internet gezocht. Antwoord gevonden,..... Computer geeft een fout dus is het een onderdeel dat niet wordt opgevolgd. Wel het klopt, het was dus de boostsolenoïde die de overdruk niet op tijd liet ontsnappen.

Voor mij was dit het probleem. Misschien voor jou ook?

Succes,
Flup

Ik heb onlangs ineens veel fouten, airbag, Abs, ol[…]

Geluid tijdens koud start

2009. Vorige eigenaar heeft hem pas vervangen.

Zoektocht eerste VW

Ontzettend bedankt voor uw reactie!

Super bedankt juul voor je antw haha ja ik ben de […]

Stuur trilt

Zijn de pasoppervlakten goed schoon tussen wiel en[…]

veertje in de sleutelhouder

ey ja hoor geen punt daar valt wel wat voor te reg[…]

Home Assistant (HA)

Goedendag, Ik ben een liefhebber van Home Assista[…]

Kabelboom,

Heel fijn. Dank voor de terugkoppeling!