VWForum.nl

The #1 Online Volkswagen Community

Audio, video & gaming in je auto
#2845086
Hi,

Gisteren een aftermarket inbouw cam geïnstalleerd met een kennis, een type als deze https://www.amazon.nl/Auto-Wayfeng-Acht ... 5337&psc=1

Om verschil in lichtkleur te voorkomen meteen maar een nieuwe setje LED kentekenlampjes gekocht waarvan de linker (rechts is de camera) is vervangen. Dit type met ingebouwde CAN bus https://www.bol.com/nl/nl/p/oem-line-le ... 8999/?s2a=

Na installatie bleek de camera het te doen, en beide kentekenlampjes (de nieuwe LED, én het lampje van de camera) echter deed de camera het niet met een draaiende motor, tja dan heb je er natuurlijk niets aan. Na wat google werk bleek ik deze module ertussen te moeten zetten https://www.amazon.nl/dp/B07R5TK88F?psc ... ct_details.

Nu werkt de camera naar behoren, ook bij draaiende motor. Tijdens de installatie heb ik (toevallig) ook een nieuwe accu geïnstalleerd want die was op, wat gedurende het gehele proces camera installatie en accu wissel opviel was dat de oranje ESP en stuurbekrachtiging indicator op het dashboard brandde. Ben een stuk gaan rijden omdat ik las dat deze nog wel eens automatisch zouden verdwijnen na een dergelijke camera installatie (of accu wissel). De meldingen verdwenen na enkele minuten waar ik blij mee was.

Wat mij verbaasde was dat de kentekenverlichting van de camera niet meer brandde. Weet iemand op basis van deze beschrijving en producten waar de oorzaak te zoeken?
Passat CC dakdragers

Ik ben inmiddels voorzien. Topic mag op slot

Verstuiver 1.6 tdi zit muurvast

Verstuiverbout anderhalve slag los en dan even sta[…]

Centraal scherm wordt heel erg warm

@PeterHimself dat zou inderdaad kunnen. Had er […]

Helaas werkt het bij mij nog steeds niet. Ook niet[…]

👍🏻

Verstuiver zit muurvast

Mijn accountnaam is nog van mijn vorige Caddy. Ik[…]

Deur niet open

Mari, dank voor je bericht. Toen ik bij de dealer[…]

Ah, snap ik! Tot nu toe heb ik eigenlijk altijd we[…]