VWForum.nl

The #1 Online Volkswagen Community

Audio, video & gaming in je auto
#2845086
Hi,

Gisteren een aftermarket inbouw cam geïnstalleerd met een kennis, een type als deze https://www.amazon.nl/Auto-Wayfeng-Acht ... 5337&psc=1

Om verschil in lichtkleur te voorkomen meteen maar een nieuwe setje LED kentekenlampjes gekocht waarvan de linker (rechts is de camera) is vervangen. Dit type met ingebouwde CAN bus https://www.bol.com/nl/nl/p/oem-line-le ... 8999/?s2a=

Na installatie bleek de camera het te doen, en beide kentekenlampjes (de nieuwe LED, én het lampje van de camera) echter deed de camera het niet met een draaiende motor, tja dan heb je er natuurlijk niets aan. Na wat google werk bleek ik deze module ertussen te moeten zetten https://www.amazon.nl/dp/B07R5TK88F?psc ... ct_details.

Nu werkt de camera naar behoren, ook bij draaiende motor. Tijdens de installatie heb ik (toevallig) ook een nieuwe accu geïnstalleerd want die was op, wat gedurende het gehele proces camera installatie en accu wissel opviel was dat de oranje ESP en stuurbekrachtiging indicator op het dashboard brandde. Ben een stuk gaan rijden omdat ik las dat deze nog wel eens automatisch zouden verdwijnen na een dergelijke camera installatie (of accu wissel). De meldingen verdwenen na enkele minuten waar ik blij mee was.

Wat mij verbaasde was dat de kentekenverlichting van de camera niet meer brandde. Weet iemand op basis van deze beschrijving en producten waar de oorzaak te zoeken?
Welke android radio?

Hoi iedereen, ik ben nieuw op VWForum. Ik heb een […]

P068400 slechte 1e start

Beste allemaal, Bij de eerste start duurt het 4/5[…]

... onderdelen bij garage zijn vrijwel altijd duur[…]

VW app of WE connect

Goedenavond samen, sind enkele dagen rij ik in ee[…]

Op remreiniger start die ook niet enigste wat die […]

beste kenners, ik heb een golf 4 1.6 benzine uit […]

de suggesties van @vwbasm ook opgevolgd? Lees […]

Volgens tekening is het de eerste stekker alleen […]