VWForum.nl

The #1 Online Volkswagen Community

Algemeen T1-6, Multivan, LT & Crafter
  • Gebruikersavatar
  • Gebruikersavatar
#2838333
We zijn op vakantie met ons VW T4 busje maar hebben helaas problemen met de stroomtoevoer. De 12 volt stekkers in het busje (niet die bij het dashboard) geven een paar uur na het rijden minder stroom af. Ze zijn verbonden aan de huishoudaccu. De huishoudaccu wordt opgeladen via een zonnepaneel en de alternator. We zijn bij een garage langs geweest. Zij hebben de huishoudaccu getest wat aangaf dat hij nog niet aan vervanging toe was, maar wel maar 11.5 volt aangaf ipv 12 met een spanningsmeter. Wanneer de moter aan werd gezet steeg de spanning naar 13.54 volt. De spanning uit het zonnepaneel was 13.6 volt.
De monteur heeft de kabels rondom de huishoudaccu vervangen omdat die wat roestig waren. Daarna heeft hij de auto een kwartier laten staan en gaf de huishoudaccu 11.8 volt aan, wat volgens hem een teken was dat hij wel oplaadt. We hebben een uurtje gereden naar de volgende bestemming en toen deden de 12v stekkers (met koelbox en telefoonopladers) het weer goed. Halverwege de nacht zijn deze echter uitgevallen en geven de stekkers niet meer genoeg stroom af.

Heeft iemand een suggestie wat we zouden kunnen proberen?
#2838379
's-nachts leveren zonnepanelen natuurlijk geen stroom, als de (auto)motor dan niet loopt, en je toch een aantal stroomverbruikers (o.a. koelkastje) aan hebt staan, dan zal je accu inderdaad minder worden, maar dat is logisch :wink:

Probeer daarom 's-nachts zo min mogelijk stroomverbruikers aan te hebben.
Schade auto Golf 3 1993

Golf3 1993 3 drs 1600 cc met aanrijdingsschade a[…]

Golf 5 GTI brandstofdrukproblemen.

Gisteren mijn oude lage druk pomp (die ik dus nog […]

Niet handig om een 2e topic over hetzelfde onderw[…]

Een revisiesetje is vaak wel goedkoper maar de v[…]

hartelijk dank voor de reactie, ik ga met deze tip[…]

Auto is bij de dealer ter controle. Telefonisch co[…]

Hallo allemaal, Ik heb een VW New Beetle Cabrio bj[…]

Radio code VW Golf

Wat voor radio is het ? Voor 10 euro kun je vaak d[…]