VWForum.nl

The #1 Online Volkswagen Community

Algemeen T1-6, Multivan, LT & Crafter
  • Gebruikersavatar
  • Gebruikersavatar
#2838333
We zijn op vakantie met ons VW T4 busje maar hebben helaas problemen met de stroomtoevoer. De 12 volt stekkers in het busje (niet die bij het dashboard) geven een paar uur na het rijden minder stroom af. Ze zijn verbonden aan de huishoudaccu. De huishoudaccu wordt opgeladen via een zonnepaneel en de alternator. We zijn bij een garage langs geweest. Zij hebben de huishoudaccu getest wat aangaf dat hij nog niet aan vervanging toe was, maar wel maar 11.5 volt aangaf ipv 12 met een spanningsmeter. Wanneer de moter aan werd gezet steeg de spanning naar 13.54 volt. De spanning uit het zonnepaneel was 13.6 volt.
De monteur heeft de kabels rondom de huishoudaccu vervangen omdat die wat roestig waren. Daarna heeft hij de auto een kwartier laten staan en gaf de huishoudaccu 11.8 volt aan, wat volgens hem een teken was dat hij wel oplaadt. We hebben een uurtje gereden naar de volgende bestemming en toen deden de 12v stekkers (met koelbox en telefoonopladers) het weer goed. Halverwege de nacht zijn deze echter uitgevallen en geven de stekkers niet meer genoeg stroom af.

Heeft iemand een suggestie wat we zouden kunnen proberen?
#2838379
's-nachts leveren zonnepanelen natuurlijk geen stroom, als de (auto)motor dan niet loopt, en je toch een aantal stroomverbruikers (o.a. koelkastje) aan hebt staan, dan zal je accu inderdaad minder worden, maar dat is logisch :wink:

Probeer daarom 's-nachts zo min mogelijk stroomverbruikers aan te hebben.
Raam maakt een vreemd geluid

... als je een vreemd geluid hoort wanneer het r[…]

Polo 2016 start niet

Een dergelijke fout vindt jij niks bijzonders? Li[…]

Om er nog even op terug te komen; Er zaten bij mij[…]

Wie heeft interesse voor overname 4 velgen met ban[…]

Je hebt een foutcode, dus die zoek je op de websit[…]

Sleutel niet herkend

Nou, de kogel is door de kerk en het euvel is opge[…]

Ik heb contact opgenomen met Vw PON en dit is het […]

Zelf de auto uitgelezen en de auto geeft aan dat h[…]