VWForum.nl

The #1 Online Volkswagen Community

Tuning en Styling van de Arteon, Passat, Passat CC & Phaeton.
  • Gebruikersavatar
  • Gebruikersavatar
#2836988
Goedenavond mede forum gebruikers......

Ik ben aan het rondkijken geweest voor het chiptunen van de auto en het aanpassen van de dsg bak (of raden jullie dit af?). En was benieuwd of meer mensen dit op het forum al hadden gedaan.....

ik heb 2 offertes aangevraagd bij JD engineering en dynamic tunning.

JD engineering is €100,- duurder maar bied iets minder PK en koppel......

Wat raden jullie aan en wat is jullie ervaring?

Groet.
#2836997
Maxieboy40 schreef: 31 jan 2022 21:40 Dat is echt te ver weg voor mij helaas. Was benieuwd of de 2 genoemde bedrijven hier ook goed staan aangeschreven? Met name dynamic tuning aangezien zij redelijk dichtbij zitten.
Ik adviseer ook VAG Techniek uit Nuenen, daar heb ik mijn auto ook "op maat" laten tunen (Motor + DSG) en ben daar zeer tevreden over.
Hier komen mensen uit heel Nederland en zelfs België naar toe, bovendien hebben ze regelmatig aanbiedingen waarmee je ruim € 100,- of meer goedkoper uit bent, zeker als je zowel de motor als DSG laat tunen.

TIP: Laat je auto "op maat" chip-tunen met gebruik making van een rollerbank, dan kan er op een veilige manier toch net wat meer vermogen worden verkregen (zie voor mijn vermogenswinst mijn onderschrift onder dit bericht, standaard: 150 PK en 250 Nm).
Als je de motor laat chippen zou ik ook ALTIJD voor een DSG optimalisatie gaan. De DSG schakelmomenten worden hierbij aangepast, waardoor je een veel fijner rijdende auto krijgt.

Een eindje rijden is hier zéker de moeite waard.
Als je toch voor een andere tuner kiest, dan is TVS (is tevens de DSG dokter) in Varsseveld ook een goeie.
Dat is volgens mij een stukje dichter bij voor je, en die is ook VAG gespecialiseerd.
Deze is volgens mij alleen wel een stukje duurder...
Trouwens over JD lees ik ook goede recensies, maar daar heb ik verder geen ervaringen mee.

Goedkopere tuners gebruiken vaak een simpel stukje gekopieerd software, dat niet specifiek voor jouw auto is geschreven of aangepast, waarmee de vermogenswinst beperkt zal blijven t.o.v. de "op maat geschreven software" bij tuners zoals VAG Techniek en TVS.

Lees de recensies op de website van VAG Techniek maar eens na, dan zal je keuze niet moeilijk meer zijn.
Alvast veel plezier gewenst met je gechipte auto, er gaat een wereld voor je open !
#2837001
Maxieboy40 schreef: 01 feb 2022 07:09 Maakt km stand in het chiptune verhaal nog iets uit? Of als de auto goed onderhouden is? Is de km stand dan niet van belang?
Eens met @MarTiguan, afstand is relatief. En de terugweg is na de tuning sowieso een genot! V.w.b. de km.stand, die van mij is aangepakt bij 46.500. Vooraf wordt de auto uitgelezen, en bij twijfel wordt de tuning niet gedaan. Dan rij je weliswaar voor niets, maar zekerheid voor alles. En zelf schrijf je dat de auto goed is onderhouden en ken jij je auto het beste. Ik zou mij dan geen zorgen maken.
#2837004
Maxieboy40 schreef: 01 feb 2022 07:09 Maakt km stand in het chiptune verhaal nog iets uit? Of als de auto goed onderhouden is? Is de km stand dan niet van belang?
Als je de website van VAG Techniek https://www.vagtechniek.nl/chiptuning-info/ een keer doorleest wordt je ALLES duidelijk.
Dan kun je alsnog besluiten om elders te gaan.
#2837020
JD Engineering is een prima adres, zijn andere "hardware" tuners die gebruik maken van de door hem geschreven software.

De meeste tuners geven een veilige waarde op van de tuning, eentje waarvan ze weten dat ze die kunnen halen. Veelal kom je met de tuning nog een beetje hoger uit dan opgegeven. Raak niet te opgewonden van de gevonden PK's, want zonder koppel heb je daar ook weinig aan ;-)
Reparatie lijkt me erg duur.

Ja zeker wel, natuurlijk is het achteraf. Maar je […]

VW app of WE connect

Goedenavond samen, sind enkele dagen rij ik in ee[…]

Op remreiniger start die ook niet enigste wat die […]

beste kenners, ik heb een golf 4 1.6 benzine uit […]

de suggesties van @vwbasm ook opgevolgd? Lees […]

Volgens tekening is het de eerste stekker alleen […]

Je tellerklok is vermoed ik aan een revisie toe. V[…]

Verlaging veren

Passen maar je moet de aslasten checken of juisthe[…]