VWForum.nl

The #1 Online Volkswagen Community

Algemeen Golf IV, V, Bora/Jetta & Touran
  • Gebruikersavatar
  • Gebruikersavatar
  • Gebruikersavatar
  • Gebruikersavatar
Gebruikersavatar
door Golf4GTTDI
#1517326
Hallo allemaal, Ik ben een Nederlander wat voor de laaste 15 jaar in Zuid Afrika ben geweest, vannaf 22 Dec ben ik weer in Nederland, mijn Nederlands is niet meer 100% dus neem me niet kwallijk, de laaste 15 jaren zijn allemaal in Engels geweest :oops:

Mijn vraag is wanneer ik weer terug ben will ik heel graag een Golf 4 PD150 TDi kopen, daarna will ik zo snel mogenlijk flink met upgrades beginnen, chiptuning, suspension (schokbreker?), I.C.E ens.

ik will graag weten waar het beste plekke zijn om dit allemaal te doen, en welke produkten goed zijn i.v.m chiptuning, mijn verblijf plek is Helmond, ennige advies sal ik heel dankbaar voor zijn :tu:
Gebruikersavatar
door Funswijk
#1517436
Welkom terug in Nederland! :tu:

Maar een ARL is een goede keuze, ik rijd er zelf al ruim 6 jaar in. Die van mij is getuned naar 215pk/438Nm m.b.v. grotere turbo, raceverstuivers en chip op maat. De rest is allemaal nog origineel, ook de koppeling. Deze kan maximaal 450Nm aan, dus die van mij kan het net aan, alleen zal er over een tijdje wel een keer een versterkte Sachs in moeten, maar dat moge duidelijk zijn. ;)
Maar tot hoever wil je gaan? Over de 250pk/500Nm? :roll:
Als je richting 300pk wilt, dan zou je ook een 4Motion kunnen overwegen, is wel wat zwaarder, maar je hebt altijd grip. :E

Die van mij (GTI TDI) is getuned bij JS Autosport, maar velen hier gaan naar JD (vaak in combinatie met voorbereidend werk van JB Autoservice), Vagtechniek of VVT. Zoek rustig even rond en kijk wat je wilt en hoever je ervoor wilt rijden.
Gebruikersavatar
door Golf4GTTDI
#1517568
Nou om net te beginnen, will ik net de "basics" doen, 180-200pk, 400nm als het mogenlijk is, straks meschien 'n beetje hoger, mijn bedoeling is om eerst net Software te ugraden en verstuivers upgraden, als ik een kan vinden will ik zeker de 4motion kopen, mijn grootste interess is welke auto audio namen zijn volgens jullie de beste, ik weet heel wijnig van europeese merken, natuurlijk weet ik van merken zoals Sony, JVC, PIONEER, Magnat, RF, JBL, maar ik ben op zoek naar het meest populaireste merken, kunnen jullie mij hiermee helpen, ik will proberen om rond de 140dB krijgen, ik will ook weten of de Golf standaart met satnav komt of moet ik buiten OEM zoeken?

al vast bedankt...
tot straks
Gebruikersavatar
door Snip-TDI
#1517887
arjanmeer schreef:Ik zou echt wel voor de 4Motion gaan. En ik kan je JDengineering aanbevelen :tu:
Och, tot 240pk en een degelijk onderstel en degelijke banden is 4-motion echt nog niet zo hoognodig in het dagelijks verkeer...

Ik heb zelf goede ervaring met JB autoservice en JD engineering.

Van vught tuning (VVT) heeft ook een goede naam in diesel land.

Kijk voor meer info ook eens rond op bijvoorbeeld een www.tdiclub.nl daar is ook veel info te vinden en anders wel te krijgen
Gebruikersavatar
door Golf4GTTDI
#1517957
Nou in meest instantie stem ik me je mee dat 't 4motion 'n beetje overbodig is maar ik will em tog hebben voor meer stabilizatie en controle, mijn huidige auto (Bora 1.9 tdi) is maar voor wiel aangedreven en ik heb well's vaak mee gemaakt waneer ik snel om 'n bocht rij dat 't Bora van veel "understeer" vervelende persoon, maar ja we zullen well zien wat er beschikbaar is, ik will goed m'n huiz werk doen voordat ik m'n keuze koop, dus het gaat well 'n tijdje duren, ik hou jullie well op de hoogte

bedank voor al jullie help, tot straks ;)

By the way... wat denken jullie van deze producten, als instalatie

http://www.acr-helmond.nl/shop/68_navig ... html?pop=0
http://www.acr-helmond.nl/shop/91_165cm ... x_165.html
http://www.acr-helmond.nl/shop/51_165cm ... k_165.html
http://www.acr-helmond.nl/shop/45_12_in ... 4_ohm.html
http://www.acr-helmond.nl/shop/38_5/6-k ... w/rms.html
RNS510 vraag

Update van de RNS is inmiddels gelukt. Was even wa[…]

Software versie 3.5

Momenteel wordt voor de ID.4 1st software versie 3[…]

We hebben nu 3x gehad dat de ventilatie niet doork[…]

OTA update 3.7

Ja, naar aanleiding van dezelfde mail had ik dit i[…]

Lekstroom

Of de meter vast aansluiten en de bekabeling tusse[…]

Ik herken het wat je schrijft. Elke dag sinds ze d[…]

Hoi allen. Deze week de update naar 3.7 gehad voor[…]

uitlezen en diagnose

"laten uitlezen met OBD"... dat is wel e[…]